Dashboarding naar wens: Gladior en Looker Studio

Maak jij gebruik van dashboarding binnen AFAS, maar mis je een overzicht van wat er buiten je organisatie gebeurt? Gladior kan je helpen aan aanvullende statistieken en de nodige marketinginformatie door de inzet van Looker Studio (voormalig Google Data Studio).   

Het standaard dashboard

Binnen AFAS kan reeds gebruik gemaakt worden van dashboarding. Deze dashboards kunnen geraadpleegd worden via InSite en kennen drie pijlers:

 • HRM (sociaal, jaarverslag, verzuim, wagenpark etc.)
 • Financieel (budget, debiteuren, crediteuren, exploitatie liquiditeit V/W etc.)
 • Ordermanagement (verkoop, omzet, voorraad etc.)

De data voor deze dashboards komt uit AFAS zelf en is minder gericht op wat er buiten je organisatie gebeurt. Gladior heeft mooie aanvullingen op de AFAS standaard dashboards. Wij maken gebruik van Looker Studio voor het ontwerpen van databoards op maat.

Gladior als dashboarding partner

Veel business analisten maken gebruik van Microsoft Power BI, een tool voor het visualiseren van data die bijzonder geschikt is voor bedrijfsanalyses en interne processen. Online marketeers hebben echter een voorkeur voor Looker Studio. Hierbij ligt de focus namelijk op essentiële marketinginformatie en kan gebruik worden gemaakt van een uitgebreide appstore waar ook de AFAS Profit connector van Gladior in staat. Een gecertificeerde connector waar we trots op zijn. In de store staan slechts twee Nederlandse bedrijven met een gecertificeerde connector en wereldwijd zijn er maar 370 gecertificeerde connectoren. Drie hiervan zijn er van ons!

Door Gladior in te schakelen als dashboarding partner beschik je binnen no-time over dashboards met interessante marketinginformatie zoals:

 • Analyses van je eigen online website statistieken met behulp van de Gladior Datalaag – Welke bedrijven zijn op mijn website geweest met welke zoektermen?
 • Informatie over je concurrentie op het gebied van prijzen, lancering van nieuwe diensten, het betrekken van een nieuwe locatie etc.
 • Hoe je het doet op sociale media, zoals LinkedIn, Instagram en Facebook?
 • Wat is de beste manier om nieuwe collega’s te vinden en via welke (online) kanalen?
  Het is geen doel op zich om bezoekers op je ‘WerkenBij-omgeving’ te krijgen, het gaat om het aantal arbeidscontracten welke door nieuwe collega’s zijn getekend.
 • Verzamelde en geanalyseerde relevante externe data van buiten je eigen organisatie.

Hoe gaan we te werk?

Bij het samenstellen van de dashboards bepalen we gemeenschappelijk per dashboard de KPI’s. Vervolgens maken we een segmentering voor onder andere de directie, medewerkers, diverse afdelingen (zoals HRM) en voor narrowcasting op de schermen in bijvoorbeeld de bezoekerslobby.

Hiervoor maken we gebruik van wireframes; een techniek die ook wordt ingezet bij het opzetten van een website of shopstructuur. Op deze manier kunnen we de verschillende elementen zo efficiënt mogelijk rangschikken.

Hoe ziet je dashboard er uiteindelijk uit?

Ieder dashboard is uniek en op maat samengesteld. Daardoor is niet exact te zeggen hoe je dashboard er precies uit gaat zien. Wel kunnen we zeggen dat de mogelijkheden legio zijn. Gladior heeft in diverse segmenten in totaal meer dan 4.000 rapportages actief en beschikt hierdoor over ruime ervaring en veel kennis. Bovendien kunnen we met de hulp van diverse eigen ontwikkelde AFAS-connectoren ook specifieke informatie ophalen en tonen. Dashboards samengesteld door Gladior kunnen informatie bevatten zoals:

 • Een landkaart met informatie over waar bestaande klanten zich bevinden, maar ook met de locaties van potentiële klanten en ex-klanten.
 • Welke bedrijven hebben mijn website bezocht en welke pagina’s hebben ze bezocht?
 • Hoe ziet mijn sollicitatie funnel eruit? En werkt betaald adverteren in LinkedIn of Indeed wel voor mijn doelgroep?
 • Hoe doe ik het op sociale media, zoals Facebook, LinkedIn en Pinterest? De omzet per accountmanager ten opzichte van diverse targets

Ook inzicht in de concurrentie kan worden verkregen door middel van Looker Studio dashboards van Gladior. Zo wordt direct duidelijk wat de eigen organische posities in Google zijn ten opzichte van de concurrentie, worden topposities van je concurrenten in Google weergegeven en krijg je de beschikking over specifieke prijsinformatie. Met Gladior ga je van Data naar Daadkracht.

Vragen of benieuwd naar hou wij je verder kunnen helpen?

Waarmee kunnen we jullie helpen?

We horen graag wat jullie uitdaging is. Neem contact op via het contactformulier of bel ons op +31 (0)53 850 70 90.

  Dit formulier is beschermd door Google reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en de Terms of Service.

  Velden met een zijn verplicht om in te vullen.