Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is het optimaliseren van jouw website met als doel dat er meer websitebezoekers converteren. Deze conversies kunnen variëren van daadwerkelijke aankopen op de website maar ook downloads, offerte aanvragen of het opnemen van contact met jouw bedrijf via de website. Concreet betekent dit dus dat wij het rendement van jouw websitebezoekers gaan maximaliseren.

Hoe werkt conversie optimalisatie?

Hoe zorg je ervoor dat bezoekers bepaalde acties op jouw website ondernemen? Bijvoorbeeld het invullen van een contactformulier, het kopen van een product of het downloaden van een whitepaper? Conversie optimalisatie is een continu proces, er ontstaan nieuwe inzichten en worden doorlopend nieuwe tools uitgebracht. Hoe kan jouw website nog effectiever worden ingezet en wat zijn de nieuwe inzichten op het gebied van conversie optimalisatie?

Krijg meer inzicht door middel van verschillende tools zoals heatmaps, klikgedrag-analyse, user feedback verkrijgen, en A/B testen. Deze data geeft o.a. aan waar de winst te behalen is en in welk opzicht jouw website geoptimaliseerd kan worden voor conversie. Zonder eerst de hele website aan te moeten aanpassen, eerst testen wat wel of niet werkt. Dat is wel zo efficiënt!

Hoe past Gladior conversie optimalisatie toe voor jouw organisatie?

Wij beginnen met een uitgebreide analyse van de website. Met een nulmeting beoordelen wij of de website aan de hand van de belangrijkste eigenschappen goed is ingericht voor een converterende website.Hiernaast kijken wij aan de hand van verschillende databronnen waar de knelpunten op jouw website zitten. Hier komen punten uit die direct uitgevoerd kunnen worden en knelpunten die getest zullen moeten worden. Aan de hand van data en best practices worden bij deze knelpunten hypotheses opgesteld. Vervolgens worden deze hypotheses door middel van A/B testing uitgebreid getest en verbeteringen planmatig doorgevoerd.

Door te checken hoe jouw site ervoor staat weet je of de basis van jouw site goed is en kan je aan de slag met Conversie optimalisatie.Wil jij ook graag weten of jouw website een inhaalslag kan maken op het gebied van conversie optimalisatie? Vraag nu de nulmeting aan.

Wat analyseren we?

Hoe bewegen bezoekers zich over de website? Op welke webpagina en vanaf welk kanaal komen de bezoekers binnen, waar (en wanneer!) verlaten ze de website weer? Wij onderzoeken het gedrag van de niet-converterende bezoekers. Er zijn veel interessante tools om het gedrag van de bezoeker te ontcijferen. HotJar is daar één van. Met deze tool kan je heatmaps maken van de bewegingen en het klik- en scroll gedrag. Zo kan je bijvoorbeeld zien waar bezoekers op klikken, hoe ver ze scrollen en welke muisbewegingen ze maken.

Na het toepassen van de verbeterpunten uit de nulmeting heb je de basis staan en kan je aan de slag met Conversie Optimalisatie. Met experimenten krijgen wij goed inzicht in wat wel en niet werkt. Wij vormen een beeld over hoe bezoekers reageren en hoe wij hun gedrag kunnen beïnvloeden. Hier kunnen we op inspelen, met als resultaat een stijgende lijn in jouw conversieratio. Onze gecertificeerde specialisten begeleiden jouw bij conversie optimalisatie trajecten van begin tot eind en zorgen voor een heldere rapportage.

Waarom jij als bedrijf conversie optimalisatie moet toepassen

Marketingkanalen zijn ingericht op het werven van meer bezoekers op uw website. Ook kosten deze marketingkanalen vaak een bepaald budget. Het is erg belangrijk voor bedrijven dat ze het maximale rendement uit deze websitebezoekers halen. Want zeg nu zelf, wat heb je aan meer websitebezoekers wanneer deze bezoekers niet doen wat jij wil, namelijk converteren. Een website die geoptimaliseerd is op conversies zorgt er dan ook voor dat jij sneller jouw bedrijfsdoelstellingen zult behalen.

Benieuwd? Of zoek je meer informatie? Neem dan contact met ons op namens onderstaand contactformulier.