Feedmarketing voor jouw webshop

Wil je meer omzet uit jouw webshop halen? Dan kan het een idee zijn om in Google Shopping te adverteren met jouw productaanbod. Relevante bezoekers zien van ieder gewenst product dat je instelt de productafbeelding en prijs. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jouw producten te verkopen via diverse andere kanalen zoals: Marktplaats, Beslist of Bol.com. De mogelijkheden zijn oneindig! Het enige dat je nodig hebt is een goed werkende datafeed.

Hoe Gladior je helpt met feedmarketing

Een feed, wat is dat precies? Je kan het zien als een digitaal bestand waarin alle mogelijke elementen van jouw productaanbod opgenomen zijn. Hieronder verstaan we onder andere het artikelnummer, maar ook de titel, prijs, afbeelding, URL, beschrijving en soms kleur of materiaal van een product. Deze feed stuurt per product informatie door naar het kanaal waarop je adverteert.

Voor ieder verkoopkanaal zijn er andere vereisten. Zo is het veld kleur vereist als je met jouw kleding wilt adverteren in de Duitse Google Shopping. Heb je dit veld wel goed ingevuld in jouw webshop? Of anders gesteld: heb je de mogelijkheid om een dergelijk veld in uw webshop in te vullen? Webshop systemen als CCV shop en Lightspeed produceren een standaard feed voor een beperkt aantal verkoopkanalen. Maar wat nu als je geen standaard webshop systeem hebt? Of als je een specifieke feed nodig hebt voor dat ene affiliate kanaal dat bepaalde velden vereist die je niet in je standaard feed heeft. Gladior heeft hiervoor alle kennis in huis en helpt je graag hierbij.

Feedoptimalisatie en marketing

Doordat elke vergelijkwebsite of shopping platform andere eisen stelt aan een feed, kan het voor jou erg lastig zijn om hier aan te gehoorzamen. Dat hebben wij ook bij Gladior gemerkt. Onze klanten willen tijd spenderen aan het contact met klanten en willen niet nogmaals velden in hun webshop moeten invullen als bijvoorbeeld de kleur al in de beschrijving staat.

Op basis hiervan hebben wij een samenwerking gezocht met Channable, een feedmarketing partij in Nederland. Inmiddels zijn wij benoemd tot Channable partner, wat wil zeggen dat wij voldoende kennis in huis hebben om via hun platform onze klanten te bedienen. Maar wat kunnen wij hiermee?

Feedoptimalisatie

Het sturen van een standaard feed naar bijvoorbeeld Google Shopping is vrij eenvoudig. Echter, wanneer de campagnes niet goed renderen valt er weinig te optimaliseren in Google Ads. Hier spelen we met feedoptimalisatie op in. Onze klanten hoeven niet langer hun titels aan te passen om te testen of hier beter in Shopping op gereageerd wordt. Wij stellen een regel in die automatisch de titel aanpast, slaan deze op en sturen deze door naar Google Shopping. En dit is nog maar één van de mogelijkheden van de regels die er zijn.

Verrijking van data

Even terug naar het voorbeeld over de kleur. Je hebt in uw productomschrijving keurig netjes beschreven dat jouw t-shirt rood is. Middels één eenvoudige regel maken we een nieuw veld genaamd kleur aan, en zoeken naar deze kleur in velden zoals de beschrijving. Wordt deze gevonden, dan wordt hij in het veld geplaatst. Zo is het mogelijk om te zoeken op diverse waarden die aanwezig zijn in de feed, om nieuwe velden, die nodig zijn voor het verkoopkanaal, aan te maken. In sommige gevallen kan zoiets simpels als bijvoorbeeld een producttitel doorslaggevend zijn in de beslissingsfase van de consument.

Vanuit onze e-commerce ervaring weten wij als geen andere hoe je een online een product moet vermarkten. Met behulp van onze tools kunnen wij de titels zodanig optimaliseren zodat deze altijd commercieel sterk is.

Feedmarketing via marketplaces

Je wilt met jouw feedmarketing nog een stapje verder? Ook dat is mogelijk! Wij koppelen jouw productaanbod eenvoudig met platformen zoals Marktplaats, Bol.com, Amazon of prijsvergelijkers. Hierdoor domineer je het online zoekaanbod en weet je er zeker van dat je alle geïnteresseerden in jouw producten bereikt worden, ongeacht de doelgroep. De doelgroep die via Bol.com koopt, is namelijk niet altijd dezelfde die alle prijzen vergelijkt of degene die liever bij een kleine webshop koopt om lokale ondernemers te steunen.

Vraag een gratis feed check aan!

Wil je met feedmarketing aan de slag en weet je niet zeker of jouw feed wel up-to-date is? Of heb je momenteel Google Shopping ingezet en denk je dat het rendement erop beter zou kunnen? Plan dan met één van onze consultants een feed-check in. Wij kijken graag met je mee om te bepalen hoe jij jouw feedmarketing het beste zou kunnen aanpakken.