Het is niet makkelijk om een nieuwe webshop op te starten. En als die shop er eenmaal staat moet er natuurlijk online verkocht worden. Welke diensten zijn daarvoor geschikt? Welke investeringen moeten er gedaan worden? Dat kan een lastige keuze zijn.

Als partner van CCV Shop en Lightspeed en met meerdere Magento webshops in beheer weten we wat er komt kijken bij het succesvol maken van en succesvol inrichten van online marketing voor webshops. Hierbij nemen wij je onder andere mee in welke diensten geschikt zijn in de opstartfase en welke online marketing diensten geschikt zijn als jouw webshop al een tijdje draait.

Op welke zoektermen wordt jouw webshop gevonden?

Bezoekers naar jouw webshop

Jouw shop staat online maar de bezoekers blijven achter? Dat is vrij logisch, jouw site is nog niet bekend bij zoekmachines en gebruikers. Daarom is het goed om zeker in het begin verkeer te kopen. De volgende diensten kunnen je daarbij helpen:

Google Analytics

Heb je Google Analytics al geïmplementeerd, dan beginnen wij met een check of alle data op de juiste manier gemeten wordt. Het is namelijk van belang dat de data waarop we campagnes gaan bijsturen correct is. Hierdoor creëren we niet alleen voor ons, maar ook voor jou, inzicht in welke kanalen jou geld opleveren, maar ook waar bezoekers afhaken.

Meer informatie over Google Analytics

Google Shopping

Met een goede productfeed kan je in Google adverteren met jouw producten. Je hebt het wellicht zelf ook al wel eens gezien. Je zoekt op een product en ziet in Google diverse opties tevoorschijn komen met zowel een foto van het product, als de prijs en de desbetreffende aanbieder. Hierdoor weten bezoekers al waar ze aan toe zijn voordat ze op de advertentie klikken. Deze bezoekers zijn al wat verder in het aankoopproces, immers de foto en prijs staat hen aan als ze erop klikken. Hierdoor is de uiteindelijke kans op een aankoop in de shop ook een stuk groter. Vervolgens kunnen wij deze feed verder optimaliseren om relevanter producten te tonen en dus ook meer rendement te behalen op jouw investering!

Meer informatie over Google Shopping en feedmanagement

Zoekmachine Adverteren

Adverteren in Google en Bing is één van de meest flexibele en beheersbare manieren om potentiële klanten te bereiken. Door het instellen van dagbudgetten en maximale kosten per klik, is er altijd grip op jouw uitgaven. Door verdiensten inzichtelijk te maken, is het in de gaten houden van de ROI (Return on Investment) eenvoudig.

Meer informatie over zoekmachine adverteren

Zoekmachine Optimalisatie

Investeer in de lange termijn met zoekmachine optimalisatie. Door de basis goed neer te zetten en jouw webshop goed in te richten komt er ook steeds meer natuurlijk zoekverkeer op jouw webshop. Vandaag de dag worden er wereldwijd iedere seconde ruim 40.000 zoekopdrachten in Google gedaan. Des te belangrijk is het dat jouw website gevonden wordt bij relevante zoekopdrachten!

Meer informatie over Zoekmachine Optimalisatie

E-mailmarketing

Heb je inmiddels een klantenbestand opgebouwd? Dan kan het interessant zijn om e-mailmarketing in te zetten. Je houdt jouw klanten op de hoogte met nieuws en brengt producten extra onder de aandacht. Je blijft dan top-of-mind en zorgt ervoor dat bezoekers terugkeren naar jouw webshop. Het verkeer wat jouw site bezoekt is vaak veel waardevoller dan het aantrekken van nieuwe bezoekers. Met partners als Spotler en Copernica en ervaring met diverse andere aanbieders kunnen wij je hier goed bij adviseren welke aanbieder het beste bij jou past.

Meer informatie over e-mailmarketing

Conversie Optimalisatie

Als een bezoeker eenmaal op jouw website is terecht gekomen, dan is het zaak om diegene te overtuigen dat ze bij jou moeten kopen. Door middel van conversie optimalisatie zorg je ervoor dat bezoekers eerder overgaan tot een aankoop. Door te testen ontdek je wat de meest waardevolle opbouw is van een pagina. Misschien is het wel goed om een button groen te maken in plaats van blauw of moet je inspelen op het schaarste principe door de bezoeker te laten zien dat er nog maar drie artikelen op voorraad zijn.

Meer informatie over conversie optimalisatie