De AFAS vacature distributietool automatiseert het proces van verspreiding van vacatures. Dit kan naar generieke marktleiders in vacatureplatformen zoals Indeed en Linkedin.
Maar, voor een converterende werving strategie dient de boodschap, het budget en kanaal aangepast te kunnen worden op basis van bepaalde factoren.
Zo kunnen voor sommige functies meer niche platformen relevanter zijn (bijv. Zorgselect in de zorg en Jobmotive in de automotive) en is het budget voor bepaalde vacatures hoger.
Met deze reden faciliteert de standaard oplossing configuraties om tot de voor jullie organisatie best passende workflow te komen!

Geïnteresseerd? Maar kun je het moeilijk voor je zien? Neem dan contact met ons op voor een demo.

Wat is een vacature distributieplatform?

Onze oplossing helpt werkgevers en recruiters bij het automatiseren en stroomlijnen van het wervingsproces, door vanuit AFAS vacatures op verschillende vacaturesites en social media te plaatsen. Het belangrijkste doel is om het proces van taakverdeling te vereenvoudigen door handmatige vacatures op meerdere vacaturesites overbodig te maken. Door de integratie met verschillende vacaturebanken en social media , maakt onze oplossing het gemakkelijk om een breder publiek te bereiken met hun vacatures. Met als einddoel de kans te vergroten op het vinden van gekwalificeerde kandidaten.

Naast de bij het grote publiek bekende vacature platformen, biedt het de mogelijkheid om extra platformen toe te voegen.
De oplossing is daarmee in staat om zich aan te passen aan veranderende rekruteringstrends en nieuwe platforms zodra deze verschijnen.
Dit zorgt dat jullie organisatie altijd een zo breed mogelijk publiek kan bereiken met jullie vacatures.

Waarom je vacatures op externe platformen?

Het plaatsen van vacatures op platforms zoals Indeed en LinkedIn kan verschillende voordelen opleveren voor werkgevers en recruiters, waaronder:

 • Grotere zichtbaarheid:
  Indeed en LinkedIn zijn twee van de meest populaire zoekmachines voor vacatures, met miljoenen werkzoekenden die deze platforms gebruiken om naar vacatures te zoeken. Het plaatsen van vacatures op deze platforms kan de zichtbaarheid en blootstelling aan een grotere groep kandidaten vergroten, waardoor de kans groter wordt dat u de juiste persoon voor de baan vindt.
 • Gericht bereik:
  Job markets stellen werkgevers in staat vacatures te targeten op specifieke demografische groepen en locaties, zodat de vacature wordt gezien door kandidaten die voldoen aan de specifieke kwalificaties en ervaring die voor de functie vereist zijn.
 • Integratie van sociale netwerken:
  De vacatures kunnen verspreid worden op social media, wat kan helpen om het nieuws over de vacature naar een breder publiek te verspreiden. Dit kan leiden tot verwijzingen van mensen die iemand kennen die mogelijk geschikt is voor de baan.
 • Tijd- en kostenbesparing:
  Het handmatig plaatsen van vacatures op meerdere platforms kan tijdrovend en duur zijn. Vacaturedistributie platformen zoals degene die u hebt beschreven, kunnen het proces automatiseren, waardoor tijd en geld kan worden bespaard en gelijktijdig een breed publiek kan worden bereikt.

In andere woorden: het plaatsen van vacatures op platforms zoals Indeed en LinkedIn kan helpen een groter, gerichter publiek van werkzoekenden te bereiken en tegelijkertijd tijd en geld te besparen.

Optimale strategie per functie / vacature met behoud van een gestandaardiseerd proces

Het aanpassen van de kanalen en budgetten per vacature of functie kan een effectieve manier zijn om de wervingsinspanningen te optimaliseren en de kans op het vinden van de juiste kandidaten te vergroten. Door verschillende segmenten te creëren, kunnen recruiters hun wervingsstrategie afstemmen op de specifieke behoeften van elke vacature en ervoor zorgen dat de juiste kanalen en budgetten worden ingezet.

Om dit te doen, start Gladior de samenwerking met het  definiëren van segmenten op basis van factoren zoals functie, niveau, geografie en andere relevante criteria. Zodra de segmenten zijn gedefinieerd, worden persona’s opgesteld, inclusief de beoogde (AFAS) workflow, het budget en de kanalen die het meest geschikt zijn voor elke vacature. De workflow verwijst in dit geval naar de accordering, het budget en kanalen voor het verspreiden van de vacature. Dit in aanvulling op de reeds ingerichte werving & selectie flows in jullie AFAS Profit omgeving.

De kanalen verwijzen naar de verschillende platforms en media die zullen worden gebruikt om vacatures te verspreiden. Verschillende kanalen kunnen effectiever zijn voor verschillende vacatures, afhankelijk van de kenmerken van de doelgroep. Voor een zeer gespecialiseerde vacature kan het noodzakelijk zijn een meer gerichte aanpak in te zetten om potentiële kandidaten te bereiken, terwijl voor een meer algemene vacature een bredere aanpak geschikt kan zijn. Bijvoorbeeld het werven van Engineers op een platform waar zij reeds aanwezig zijn zoals een Engineers Online in plaats van op Indeed. Het budget verwijst naar het bedrag dat aan elke vacature wordt toegewezen voor advertenties en andere wervingskosten. Dit kan variëren, afhankelijk van het gepercipieerde belang van de vacature, evenals de omvang en reikwijdte van de wervingsinspanningen van het bedrijf.

Zodra de persona’s zijn gedefinieerd, kan Gladior de AFAS vacature distributietool configureren om het proces van het plaatsen van vacatures op verschillende vacaturesites en socialemediaplatforms te automatiseren. Eventueel kunnen ook aangepaste integraties worden gebouwd met specifieke platforms die relevant zijn voor de behoeften van jullie organisatie.

Vindbaarheid / SEO in job markets

Gladior erkent dat vindbaarheid in zoekmachines als Google en Bing belangrijk is, maar niet iedereen realiseert zich dat vacatureplatformen op dezelfde manier werken.
Sites zoals Indeed hebben ook algoritmes die geanalyseerd kunnen worden, en door het optimaliseren van je content en processen vergroot je je vindbaarheid op deze platformen. Gladior kan u gedurende het hele proces ondersteunen, van het analyseren van het platform tot het optimaliseren van uw content en processen, en het rapporteren over verhoogde zichtbaarheid. Door dit te doen, kunnen jullie kansen worden vergroot om gevonden te worden door potentiële kandidaten.

Ook handig voor jullie organisatie? Wij kijken graag met je mee!