Niet zomáár een webshop

Niet zomáár een webshop

No-brainer

Heel lang deed koelsysteemspecialist Stulz het prima zónder webshop. Maar ja, op een gegeven moment hadden steeds meer concurrenten er wel een. “En dan kan je gewoon niet meer achterblijven,” vertelt marketingmanager Sebastiaan Brouwer. “We gingen op zoek naar iemand die een webshop voor ons kon bouwen, die AFAS goed kent én die ons goed kent. Toen kwamen we uit bij Gladior, dat was een no-brainer.” Team Gladior ging natuurlijk met plezier aan de slag: een mooie en interessante klus, die z’n eigen unieke uitdagingen kende.

Webshop voor professionals

Tot begin dit jaar had Stulz wel een productoverzicht op de site staan, maar er echt lekker online shoppen, dat ging niet. Sebastiaan: “Er was een soort halve oplossing, een bestelportaal waar je eigenlijk weinig mee kon. Maar klanten verwachtten daardoor wel een volledig functionerende webshop en dat zorgde voor verwarring.”

Toen hij Gladior belde of die ook een webshop konden bouwen, was het antwoord een volhartig ‘ja’. Consultant Tamara Lips: “We hadden al op meerdere projecten samen opgetrokken met Stulz en dat was heel goed bevallen. Heel fijn dus dat ze voor deze opdracht ook weer bij ons uitkwamen! Ik ben een middag bij hun geweest om echt goed af te stemmen waar ze naar op zoek waren. Het ging in dit geval om een webshop voor professionals in de installatietechniek, met name airconditioning, warmtepompen en toebehoren. En dat is net weer wat anders dan een shop voor consumenten.”

Ik kom steeds weer bij Gladior terug, omdat ze ons op zoveel verschillende vlakken kunnen helpen. Door de jaren heen is er een goede vriendschap ontstaan. Soms spreken we elkaar een tijdje weinig, maar als ik dan weer bij ze aanklop, staan ze direct voor ons klaar.

- Sebastiaan Brouwer, marketingmanager

Blijven dromen

De basis staat en wordt nu uitgebreid getest. Sebastiaan: “De livegang stellen we uit tot na de bouwvak, en dan gaan we los.” Webdeveloper Wessel is maar wat trots op de shop die ze samen hebben neergezet: “Het is echt een mooie, gebruiksvriendelijke webshop zonder poespas. De producten die ze verkopen zijn al complex genoeg, dan moet je het niet onnodig ingewikkeld maken.”

Tamara heeft onlangs op het hoofdkantoor van Stulz een training gegeven aan de binnendienst. Want om hén draait het eigenlijk allemaal, vindt Wessel. “Als zij over een paar maanden kunnen zeggen dat ze echt minder telefoontjes krijgen en dat ze met minder werk en op een prettige manier even goed verkopen, dan is het project wat mij betreft geslaagd.

 

 

Er blijft natuurlijk altijd wat te dromen over. Tamara weet wel wat ze voor Stulz zou willen realiseren: “Binnen de webshop zijn er nog heel veel mogelijkheden voor cross sales en up sales, door bijvoorbeeld aanbevolen combinaties aan te bieden in een pop-up. En andersom: dat je een melding krijgt als je twee producten wil kopen die eigenlijk niet bij elkaar passen. Zover is het nog niet, maar als het even kan, willen we heel graag de klantervaring optimaliseren. En natuurlijk nog heel lang met Stulz blijven samenwerken.”

Gerelateerde cases

Kennis hebben, kennis delen featured img
Data, tijd én mensen winnen featured img
Webshop + Klantportaal featured img
Marketing masterclass op maat featured img