Marketing masterclass op maat

Marketing masterclass op maat

In het DNA

Het was in 2019 dat Stulz zich voor het eerst bij Gladior meldde, vertelt Sebastiaan Brouwer: “Ik wilde graag gebruik gaan maken van Mailchimp, maar dan gekoppeld aan ons CRM. Dat draait op AFAS, dus ik zocht een partner die die koppeling kon leggen.” Tamara Lips is als consultant al vanaf het begin bij de samenwerking met Stulz betrokken. “We hebben het toen zo ingericht dat de klanten van Stulz zowel in hun account als in Mailchimp hun voorkeuren kunnen aangeven. Dat komt dan ook in AFAS te staan, dus dan heb je meteen wat extra inzicht in je klantenbestand en waar zij behoefte aan hebben.”

Het zit nu eenmaal in het DNA van Gladior om altijd te onderzoeken wat er nog meer mogelijk is, vertelt digital marketing specialist Kai-Arne Carras. “Zo’n koppeling is heel zwart-wit. Maar wij zijn altijd nieuwsgierig: waaróm wil je dit precies? Dan kom je tot de kern van wat het probleem is en kunnen wij meedenken over oplossingen.” En daar had Sebastiaan wel oren naar.

Ik ben erg van de data, de cijfertjes, en dat is Gladior net zo. Daarnaast weten ze daar precies hoe ze de informatie in ons CRM kunnen verrijken en in marketing vertalen. Een perfecte match voor ons.

- Sebastiaan Brouwer, marketingmanager

Van leerling naar expert

Inmiddels is Sebastiaan zo bedreven dat hij zijn bij Gladior opgedane expertise mag delen met zijn Stulz-collega’s in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee stond Stulz voor een luxeprobleem: het aantal uren dat Gladior had geoffreerd voor marketing consultancy was nu te hoog. Tamara: “We hadden er op een gegeven moment meer uur voor staan dan nodig was, omdat Sebastiaan heel veel zelf kon. De nog openstaande uren kon hij toen dus voor nieuwe projecten inzetten.” 

Een fijne manier van werken, vindt Sebastiaan: “Gladior houdt echt heel zorgvuldig bij hoe ze de ingekochte tijd besteden en is daar heel transparant over. Eigenlijk liggen ze altijd voor op schema.” En dus is er nu ruimte voor, bijvoorbeeld, een nieuwe scan. Kai-Arne: “Dat is ook de aard van online marketing, dat is altijd in beweging. Het landschap ligt er nu weer heel anders bij dan in 2020.” 

De samenwerking heeft zich sindsdien ook flink uitgebreid. Zo heeft Gladior de werkenbij-site voor Stulz gebouwd, en onlangs ook een webshop voor hen ingericht. Waar dat éne koppelingetje niet allemaal toe kan leiden!

Gerelateerde cases

Digitale marketingstrategie voor Ardanta featured img
Samen pionieren: SEO op basis van AI featured img
Data, tijd én mensen winnen featured img
Gevonden worden voor gevorderden featured img